19.8 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaOdržana Redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Održana Redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Druga redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina u mandatu 2019-2022 održana je u subotu 29. februara 2020. u Mektepskom centru u Bijeljini. Sjednici su prisustvovala 23 člana od 27 članova Skupštine. Razmatrani su i usvojeni Izvještaji za 2019. godinu, te Plan rada i Budžet za 2020. godinu

Skupština je zasjedala u skladu sa novim Poslovnikom o radu. Ašere je proučio Sedin ef. Pirić, imama džemata Srednja Trnova, a sjednicu je otvorio predsjednik MIZ Bijeljina Emir Musli. Nakon uvodne riječi i čestitke povodom Prvog marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, pristupilo se izboru predsjedavajućeg Skupštine i njegovog zamjenika, te nastavilo sa radom.

Predsjedavajući Skupštine Damir ef. Čokić, imam džemata Janjari, vodio je sjednicu po tačkama dnevnog reda. Članovi Skupštine upoznali su se na novim Poslovnikom o radu ovog tijela MIZ Bijeljina. Glavni imam Samir ef. Camić pročitao je i obrazložio Izvještaj o radu Vjersko-prosvjetne službe, a predsjednik Izvršnog odbora Emir Musli upoznao je prisutne sa Izvještajem o radu Izvršnog odbora i Administrativno-pravne službe. Izvještaji su usvojeni uz određene dopune i konstataciju da je realiziran najveći dio planiranih aktivnosti u protekloj godini.

U nastavku sjednice razmatrani su Finansijski izvještaj za 2019. godinu te Plan rada i Budžet za 2020. godinu. Konstatovano je da je protekla godina uspješno završena kad su u pitanju finansije te iskazana nada da će tako biti i u godini pred nama. Nakon kraćeg razmatranja članovi Skupštine usvojili su i ove dokumente.

U završnom dijelu sjednice glavni imam Samir ef. Camić uputio je Dovu, a proučene su Fatihe za rahmetlije Alan ef. Hrustića, imama džemata Glinje, Nedžada Mujanovića, dugogodišnjeg člana Izvršnog odbora i Seada Berberovića, dugogodišnjeg predsjednika MIZ Bijeljina.

Izvor: MIZ Bijeljina

Podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti