23.1 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaIslamske temeZvornik: Stanovnici naselja Lupe pozivaju na obilježavanje godišnjice povratka

Zvornik: Stanovnici naselja Lupe pozivaju na obilježavanje godišnjice povratka

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U znak sjećanja na 9. mart 2001. godine stanovnici naselja Lupe u MZ Kučić Kula, će u ponedjeljak, 9. marta 2020. godine na prigodan način obilježiti taj za njih veoma važan dan u novijoj historiji ovog naselja.

Godine 2001. započeli su teški dani povratka, a borba za opstanak na ovim krajevima uz razne diskriminacije i dan – danas traje.

Organizacioni odbor za obilježavanje 19-te godišnjice povratka u naselje Lupe obavještava i poziva rodbinu, komšije i prijatelje, da zajedno obilježimo našu godišnjicu – stoji u pozivu organizatora.

Obilježavanje godišnjice povratka je u ponedjeljak, 9. marta 2020. godine, a započinje učenjem Kelime-i tevhida šehidima ovog mjesta i to PRIJE PODNE NAMAZA, odnosno oko 11:15h. Nakon podne namaza, na spomen obilježju šehidima Lupa biće položeno cvijeće i obraćanje organizatora. Također, nakon vjerskog dijela programa, organizovano je uz zakusku i kahvu druženje za sve prisutne.

Pozivamo još jednom sve one koji imaju vremena i mogućnosti da dođu u Lupe i za jedno sa ovim narodom sjete se tih teških prvih dana povratka.

Podsjećamo, stanovnici ovog lijepog podrinjskog mjesta su prošle godine, vlastitim sredstvima i uz pomoć humanih ljudi, izgradili spomen obilježje za 16 šehida iz ovog naselja.


Molimo i sve Vas koji ovu obavijest pročitate da je proširite u što većem broju, a posebno na društvenim mrežama.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti