4.3 C
Janja
Četvrtak, 07.12.2023.
NaslovnicaAktuelnostiU bh entitetu RS-a na tri sedmice zatvaraju se škole i fakulteti

U bh entitetu RS-a na tri sedmice zatvaraju se škole i fakulteti

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Sve osnovne i srednje škole u RS, kao i visokoškolske ustanove, zatvaraju se od sutra na period od 21 dan, rekao je Radovan Višković, premijer RS.

On je ovo rekao nakon sastanka zvaničnika u vezi sa epidemiološkom situacijom u Srpskoj, te istakao da su zaključci doneseni kako bi zaštitili građane i RS od epidemije virusa korona.

Dodao je da je za sada odlučeno da vrtići nastavljaju sa radom, ali da će se vršiti pojačana dezinfekcija svih ustanova.

Višković je rekao da se zabranjuju sva javna okupljanja u istom periodu. 

Dobra vijest je da nema novih slučajeva zaraženih virusom korona, što je Višković i potvrdio.

“Obratićemo se Graničnoj policiji da se pooštre provjere osoba koje dolaze iz zaraženih područja. Preporuka iz zdravstvenog sektora savjetuje da djeca što manje izlaze, kako bismo smanjili prenošenje ovog virusa”, rekao je Višković.

On je kazao da su ove preventivne mjere donesene u cilju da se ne moraju riješavati moguće posljedice, ali, kako kaže, nema mjesta panici.

Sastanku u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj prisustvovali su Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, predsjednica RS, Alen Šeranić, ministar zdravlja RS, Vlado Đajić, direktor UKC-a RS, Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

/nezavisne

Najnovije vijesti