8.1 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPodrinjska patrola: U Janji izvršena dezinfekcija ulica (Video prilog)

Podrinjska patrola: U Janji izvršena dezinfekcija ulica (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Odlukom kriznog štaba Grada, u Bijeljini se 15 marta sa početkom u 15 časova otpočelo sa mjerama dezinfecije ulica. Akcija dezinfekcije ulica se sprovodi u više faza i po zonama. Prema navodima predsjednika MZ.Janja Azema Aletovića, područje ove mjesne zajednice spada u treću zonu Grada Bijeljina.

Ipak, mjere dezinfekcije su inicijativom predstavnika MZ Janja, potpredsjednika  Skupštine Grada Mustafe Gradaščevića, i načelnika za društvene djelatnosti Samera el Chekha otpočele tokom 17.03.2020.godine u popodnevnim časovima, kada se ovom zadatku odazvala jedinica vatrogasne službe u Janji. U večernjim časovima  proces dezinfekcije ulica su realizovali i pripadnici službe AD.Komunalac Bijeljina. Ove službe su dezinfekovale glavne ulice u Janji, dok će dezinfekcija sporednh ulica biti realizovana u režiji i organizaciji lokalne zajednice.

O pojedinostima vezanim za dezinfekciju Janje, ali i drugim prilikama, koje su usljedile zbog uvođenja vanrednih mjera, u Podrinjskoj patroli smo razgovarali sa predsjednikom MZ.Janja.

Autor: Elvir Ibrišimović

Fotografija : Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti