13.7 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaPredstavnici MZ.Janja u akciji podjele zaštitnih maski građanima

Predstavnici MZ.Janja u akciji podjele zaštitnih maski građanima

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Predstavnici MZ.Janja su proteklih dana nakon dezinfekcije ulica pristupili i akciji podjele zaštitnih maski  građanima Janje. Poznato je da zaštitnih maski  i dezinfekcionih sredstava nema dovoljno, a predstavljaju jedno od najvažnijih sredstava u odbrani od Korona virusa. Ipak, u Janji se do maski nekako dolazi, a sve zahvaljujući pomoći dobrih ljudi.

„Na dan 27.03. smo dobili 400 zaštitnih maski i nekoliko zaštitnih odijela od naših prijatelja iz Tešnja, koji nas nisu zaboravili u kriznoj situaciji, koja nas je sve zadesila. Ovom prilikom se srdačno zahvaljujemo načelniku Općine Tešanj, gospodinu Suadu Huskiću, kao i gospodinu Šemsudinu Mehmedoviću, poslaniku u Parlamentarnoj skuštini Bosne i Hercegovine, koji su obezbjedili zaštitne maske i odjela za naše sugrađane“ kazao je predsjednik MZ. Janja Azem Aletović.

Aletović je dodao da je mjesna zajednica uz pomoć sugrađana-volontera podjelila isti dan sve maske (ukupno 800 komada)koje su dobijene od prijatelja iz Tešnja i Goražda.

Pored doniranih maski , predstavnici mjesne zajednice rade i na nabavci materijala, kako bi vredne sugrađanke nastavile sa akcijom šivenja maski, koja je otpočela u organizaciji Udruženja žena „Žena“ Janja.

Prema riječima  Azema Aletovića, u ovoj akciji posebno se istakla sugrađanka Indira Hodžić, koja je ovih dana sašila 50 maski i stavila ih na raspolaganje Savjetu MZ.Janja.

Piše: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti