4.3 C
Janja
Četvrtak, 07.12.2023.
NaslovnicaAktuelnostiBanja Luka: Sastana čelnika Bošnjaka u bh entitetu RS-a sa predsjednicom ovog...

Banja Luka: Sastana čelnika Bošnjaka u bh entitetu RS-a sa predsjednicom ovog entiteta

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Banjoj Luci je danas održan sastanak čelnika Bošnjaka u entitetu Republika Srpska s predsjednicom Željkom Cvijanović o do danas nerazjašnjenim zaključcima u vezi s uvođenjem vanrednog stanja.

“Imali smo danas sadržajan razgovor s predsjednicom RS-a u vezi s aktuelnom odlukom NSRS-a o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji RS-a. Dobili smo potrebna objašnjenja i garancije da povratnička populacija neće imati nikakve negativne posljedice nakon stupanja na snagu Odluke o vanrednom stanju”, kazao je Ramić nakon sastanka.

Dakle, neće biti nikakvih kontrolnih punktova i zaustavljanja prometa ljudi, robe i humanitarne pomoći.

“Tako da su naši zaključci uvaženi. Ustav svakome od nas propisuje jasne nadležnosti i moramo ga poštivati. Nadamo se da će ovo vanredno stanje trajati što kraće, a sve odluke koje se donesu svakako prema Ustavu RS-a moraju doći na potvrdu u NS i VN nakon prestanka pandemije. Vanredno stanje će se koristiti za efikasno donošenje odluka, prije svega nabavke neophodne opreme i poduzimanje neophodnih mjera s ciljem zaustavljanja širenja virusa”, zaključio je Ramić.

Podsjećamo da je Narodna skupština Republike Srpske 28. marta, na 12. posebnoj sjednici, održanoj u Banjaluci, usvojila je Odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed korona virusa 2019-nCoV.

Klub Bošnjaka je zaprijetio vetom na usvojenu odluku, jer tokom sjednice Narodne skupštine nisu usvojeni zaključci poslaničkog kluba Zajedno za BiH koji su tražili da se u okviru odluke o proglašenju vanrednog stanja, između ostalog, garantuje i slobodan prelazak entitetske linije za period njegovog trajanja.

/klix.ba

Najnovije vijesti