22.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaKomunalna policija: Za kršenje propisane kućne izolacije, 1.000 KM kazne i dodatnih...

Komunalna policija: Za kršenje propisane kućne izolacije, 1.000 KM kazne i dodatnih 14 dana izolacije

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Komunalna policija Grada Bijeljina je od dana donošenje naredbe Štaba za vanredne situacije da nijedan ugostiteljski objekat na teritoriji Grada Bijeljina ne smije da radi, vršila redovnu kontrolu poštovanja naredbe.

„Do sada, četiri ugostiteljska objekta nisu poštovala naredbu Štaba, dva su dobila prekršajne naloge, a dva prekršajne prijave i oni su zapečaćeni. Uradili smo novu kontrolu ugostiteljskih objekata i sada je sigurno da se poštuje odluka Kriznog štaba. Imamo dosta prijava građana da pojedini ugostiteljski objekti rade. Redovno vršimo kontrolu i prijavljeni objekti su oni koji imaju odobrenje za dostavu. U tim objektima može biti kuvarica i eventualno dva dostavljača sa kompletnom zaštitnom opremom“, rekao je načelnik Komunalne policije Ratomir Draganić.

U okviru svojih aktivnosti Komunalna policija je takođe od 22. marta, a nakon dobijanja  spiskova ljudi koji su dobili rješenje o kućnoj izolaciji, do sada iskontrolisala 1.286 lica.

„Prošle sedmice, 2. aprila, imali smo lice koje je dobilo rješenje od strane Republičkog sanitarnog inspektora da provede 14 dana u izolaciji, a 12. dan prekršilo je izolaciju. U saradnji sa opštom policijom, lice je privedeno i dobilo je još 14 dana karantina u sportskoj sali OŠ „Vuk Karadžić“. Napominjem da sva lica koja ne budu poštovala kućnu izolaciju, biće privedeni, dobiće prekršajni nalog od 1.000 KM i produžen karantin od 14 dana bez obzira koliko su bili u kućnoj izolaciji“, istakao je Draganić.

 

Podrinjemedia

Izvor: Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti