3.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaZbog kršenja radnog vremena i povećanja cijena sankcionisano sedam trgovinskih objekata

Zbog kršenja radnog vremena i povećanja cijena sankcionisano sedam trgovinskih objekata

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Naime prema riječima načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove Bobana Jovičevića.
 Stočna i kvantaška pijaca u Bijeljini zatvorene su odmah po nalogu Štaba za vanredne situacije. U krugu oko kvantaške pijace, dolazili su nakupci iz Federacije BiH i drugih gradova RS gdje je kritična situacija po pitanju korona virusa i to je jedan od glavnih razloga zbog kojih su tada zatvorene ove dvije pijace.
„Tu nije isključen nijedan proizvođač koji je prodavao svoje proizvode, već samo šverceri i trgovci. Mi smo ih u nekoliko navrata rastjerali sa kvantaške pijace i sankcionisali jedno pravno lice koje se bahato ponašalo. Današnji zaključak Štaba za vanredne situacije je da se omogući rad kvantaške pijace od 7.00 do 15.00 časova uz velike mjere opreza, higijene, dezinfekcije. Razmak između prodavaca mora da bude oko 5 metara“, istakao je Jovičević.

Kada je u pitanju rad stočnih pijaca Jovičević je istakao da je tu situacija drugačija.

Stočna pijaca i dalje po nalogu Štaba za vanredne situacije ostaje zatvorena. Jovičević napominje da je trgovina stokom dozvoljena na poljoprivrednom gazdinstvu, tako da smatraju da nisu omeli proizvođače u prodaji stoke u okviru svog domaćinstva.

„Od trenutka kada se uvedene mjere zabrane na teritoriji Grada Bijeljina, a po nalogu i naredbama Štaba za vanredne situacije, tržišna inspekcija je iskontrolisala sve subjekte koji su predmet kontrole na teritoriji Grada. Sankcionisali smo sedam trgovinskih objekata i kaznili ih kaznama od 400 do 1.200 KM. Prije svega, ti minimarketi su kršili radno vrijeme, ali i povećavali cijene proizvoda. Prioritet ove sedmice nam je kontrola frizerskih i kozmetičkih salona. Imamo prijave da ove radnje rade „na crno“, odnosno iza zatvorenih vrata, što je strogo zabranjeno zbog mogućeg prenosa virusa“, najavio je Jovičević.

Bijeljinska inspekcija je do sada izdala 130 rješenja za kućnu izolaciju, a iz kućne izolacije je do sada izašlo 43 lica. Jovičević apeluje na vlasnike trgovinskih radnji da, prije svega, drže higijenu na zavidnom nivou, da redukuju broj kupaca koji dolaze u markete, odnosno broj klijenata u preduzećima, da se ne bi stvarale gužve. Kako ističe, cilj je da se povrati ljudska svijest, da ljudi shvate da je ovo ozbiljan problem i da prate naredbe Štaba i zaključke Vlade RS.

Podrinjemedia

Izvor Podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti