15.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiKako pomoći narodnu televiziju Podrinje (Video prilog)

Kako pomoći narodnu televiziju Podrinje (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Brojne medijske kuće u našoj domovini se finasiraju iz opštinskih, kantonalnih ili entitetskih budžeta. Ipak ima i onih medija koje dolaze iz naroda i čiji teret finansiranja nose hrabri pojedinci. Jedna od takvih je i televizija „Podrinje“.

Ova medijska kuća je putem platforme „Moja TV“ BH telecom započela emitovanje svog programa 30.jula 2019 godine, i za svega nekoliko mjeseci osvojila srca brojnih gledalaca u zemlji i inostranstvu. Njena popularnost i uspjeh za kratko vrijeme je postignuta zahvaljujući programskim sadržajima kojima se približila stvarnom životu građana Podrinja, prije svih povratnika.

Razlozi za takav uspjeh nisu slučajni, oni su proistekli iz pozitivnih namjera ove medijske kuće, i želje da da svoj doprinos u promjenama na bolje u svim segmentima našeg društva.

U našim  prilozima i emisiji „Srcem za Podrinje“ upoznajemo i utičemo na javnost da se pomognu  brojna socijalno ugrožena lica u Podrinju.

Serijalom emisija „Mašala“ promovišemo i povezujemo uspješne i hrabre ljude, koji u svojim mikro sredinama pomjeraju stvari na bolje donoseći napredak zajednici.

 Kroz interesantne i često duhovite životne priče starih ljudi o prijašnjem životu i nekadašnjim vrijednostima u društvu upoznajemo vas kroz serijal emisija „Iz sehare“.

Jedna od naših najpopularnijih emisija „S Vahidinom kroz Podrinje“ je spontanog i nepredvidivog karaktera. Približavajući se pojedincima, običnim  i čestitim ljudima, objektivom bilježimo njihovo trenutno stanje, ali i sve zgode i nezgode u njihovoj društvenoj sredini kroz koje prolaze.

Realizovali smo i važan dokumentarni projekat sa autorom Avdom Huseinovićem iz historije naše domovine , a odnosi se na dosad neobrađene činjenice i događaje na području Podrinja iz vremena poslednjeg rata. Na sebe smo takođe preuzeli obavezu čuvanja od zaborava heroja Podrinja, bez čije žrtve danas ne bi smo imali domovinu.

Kroz „Podrinjsku patrolu“ prilozima vas upoznajemo sa ljepotama Podrinja, lijepim i korisnim aktivnostima pojedinaca, ali i problemima na koje se slabo obraća pažnja, a koji muče građane u lokalnim zajednicama. Ovim prilozima se uticalo na pokretanje brojnih korisnih aktivnosti, ali i na jačanje svjesti na polju društvene odgovornosti i ekologije.

I naravno tu je naša „Hronika Podrinja“ u kojoj sedmično građanima približavamo zbivanja iz svih krajeva našeg Podrinja, s ciljem ostvarivanja saradnje i podsticanja svih pozitivnih procesa koje su danas našem društvu potrebniji više nego ikad.

U misiji promovisanja i pomaganja pozitivnih i društveno korisnih procesa, u vremenu ekonomske, moralne i svake druge krize u našem društvu, smatramo da rad naše medijske kuće uvjek može biti bolji. Ipak za unapređenje tog rada i potencijala televizije, neizostavna su finansijska sredstva.

U tom smislu televizija Podrinje poziva sve građane da nam se pridruže u borbi za boljitak, i podrže rad naše medijske kuće. Sponzorisanje naših emisija, uplata reklama za vaše firme, oglasi, sjećanja na vaše najmilije ili jednostavna donacija osigurat će opstanak i poboljšati rad ove narodne medijske kuće i njene televizije „Podrinje“

Redakcija TV Podrinje

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti