19.8 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćVlasenica: Bošnjaci iz Hartforda (Amerika) obezbjedili više desetina paketa pomoći za starije...

Vlasenica: Bošnjaci iz Hartforda (Amerika) obezbjedili više desetina paketa pomoći za starije i iznemogle

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nebrojeni broj puta, posebno kada je najteže, Bosanci i Hercegovci razasuti po bijelome svijetu okreću se svojoj domovini i pomažu onoliko koliko mogu.

U Vlasenici ovih dana uveliko se vrši raspodjela prehrambeno – higijenskih paketa koje su obezbjedili Bošnjaci iz mjesta Hartford u Americi.

Na ideju da se pomogne, posebno povratnička populacija u Vlasenici i okolnim mjestima, došao je Mumin Kuljančić koji je sa svojim sugrađanima prikupio određenu sumu novca striktno najmjenjena za kupovinu osnovnih životnih namirnica za stare i iznemogle osobe sa ovih prostora.

Koordinator akcije je Mirzet Redžić, predsjednik mjesne zajednice Gradina – Vlasenica.

Ovom prilikom se zahvaljujem ljudima u Americi-Hartford koji su obezbjedili sredstva za kupovinu osnovnih životnih namirnica, a također se zahvaljujem pokretaču ove akcije gospodinu Munji Kuljančiću. U narednom periodu nastavljamo obilazak starijih osoba i snabdjevamo ih sa životnim namirnicama, a nekima kupujemo i neophodne lijekove.
Hvala svima koji su pomogli da se realizuje ova akcija – stoji u objavi Mirzeta Redžića.

Do sada je podjeljeno 30 paketa i to na prostoru MZ Gradina, MZ Cerska, zatim u samom gradu Vlasenici, Peševini, Dragašima a budući da je akcija još u toku, obići će se i ostala mjesta gdje su povratnici Bošnjaci.

Ističemo i Berisa Žepčanina, koji živi u Sent Luisu i on je od sebe, pored već podjeljenih 30 donirao 6 paketa, a narednih dana nastavlja se podjela još oko 20-tak paketa.

FOTO:

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti