10.8 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaBijeljina: Ispred HO.Help Others Mirsad Trnovac donirao zaštitnu opremu (Video prilog)

Bijeljina: Ispred HO.Help Others Mirsad Trnovac donirao zaštitnu opremu (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Proteklih dana volonter Mirsad Trnovac iz Janje  je učestvovao i organizovao  brojne akcijama od opšteg značaja za društvenu zajednicu Bijeljine i Janje. Jedna od takvih aktivnosti je i u saradnji sa HO.“Help Others“ iz Salzburga.

Naime, u sklopu aktivnosti na prevenciji od korona virusa HO.Help Others iz Salzburga  je uručila vizire i zaštitne maske bolnici i Domu zdravlja u Bijeljini. HO.“Help Others“ iz Salzburga je inače od početka krize prouzrokovane pandemijom podjelila 12 000 zaštitnih maski, dezinfekciona sredstava i pakete voća, a fokus im je na području opština  Srebrenice, Bratunca, Zvornik, Kalesiuja, Sapna i Bijeljina.

Donacije zaštitne opreme su se  prema rječima Mirsada Trnovca dijelile građanstvu po naseljima, a za potrebe Doma zdravlja Bratunac, Srebrenica, Zvornik i Kozluk  djeljeno je direktno osoblju.

O pojedinostima vezanim za ovaj događaj dobili smo izjave epidemijologa dr.Aleksandre Radojčić, volontera Mirsada Trnovca i  direktorom DZ.Bijeljina  primarijusom dr.Duškom Milovanovićem.

Piše: Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti