11.4 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaMinistar Ramić: Pomoć za socijalno ugrožena lica ali i poziv na uključivanje...

Ministar Ramić: Pomoć za socijalno ugrožena lica ali i poziv na uključivanje u programe podrške (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U okolnostima vanredne situacije prouzrokovane pandemijom korona virusa, Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić proteklih sedmica intezivno obilazi povratničke sredine, u svim krajevima Bosne i Hercegovine. Aktivnosti misistarstva na čijem čelu se nalazi, podrazumjevaju pomoć i podršku za sve kategorije stanovništva našeg društva.

Tako su tokom mjeseca aprila poduzete mjere pomoći socijalno ugroženim licima, a u toku je i podrška poljoprivrednika u smislu refundiranja troškova proljetne sjetve, te podrška  privrednih subjekata koji zapošljavaju tri i više uposlenika.

 Ministar je ovih dana takođe  najavio pomoć i pozvao na uključivanje u programe podrške, kako bi se intezivirala poljoprivredna proizvodnja te u daljem radu pristupilo povezivanju poljoprivrednika, i daljem plasmanu njihovih proizvoda na inostrana tržišta.

O detaljiuma vezanim za navedene aktivnosti razgovarali smo sa ministrom Ramićem prilikom njegove posjete Janji i Bijeljini početkom protekle sedmice.

Piše: Elvir Ibrišimović

Snimatelj:Senad Hadžić

 

 

 

Najnovije vijesti