18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaSkaka i Ramić posjetili Janju i poklonili ramazanski top (Video prilog)

Skaka i Ramić posjetili Janju i poklonili ramazanski top (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Početak ramazana u Janji ove godine je u znaku posjete zvaničnika Sarajeva i Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice u Federaciji BiH.

Naime, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je tokom posjete Janji u prisustvu ministra u Vladi Federacije BiH Edina Ramića poklonio ramazanski top, sa željom da se obnovi nekadašnja tradicija u ramazanu, unapredi turizam, ali i ostvari bliža saradnja Sarajeva sa Janjom.

Skaka i Ramić su u pratnji Hasan ef. Camića takođe proučili Fatihu i položili cvijeće na spomen obilježje šehidima i ubijenim civilnim žrtvama Janje.

Ovoj posjeti je prethodio razgovor sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem uz prisustvo delegata u Vijeću naroda RS Samira Baćevca, potpredsjednika skupštine grada Bijeljina Mustafe Gradaščevića i načelnika za društvene djelatnosti Samer El-chekha.Razgovarano je o jačoj saradnji na nivou gradova, posebno u periodu borbe protiv pandemije i njenih posljedica.Otvorene su teme vezane za projekte koji se odnose na povratnike, uključujući korištenje evropskih fondova o čemu će biti govora u narednom periodu.

Piše: Elvir ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti