7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaIslamske temeMedžlis Zvornik: Važno obavještenje vezano za odluku oko dozvole klanjanja dnevnih namaza...

Medžlis Zvornik: Važno obavještenje vezano za odluku oko dozvole klanjanja dnevnih namaza u džamijama

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Uz poštivanje svih mjera, Rijaset Islamske zajednice u BiH danas je donio odluku da od sutra u džamijama mogu se obavljati dnevni namazi i to podne i ikindija, a od petka i džuma namaz.

Međutim, u manjem bh entitetu drugačije je situacija a u povodu ove odluke Rijaseta, oglasili su se i iz Medžlisa Zvornik u kojem navode:

Poštovane džematlije,
Shodno donesenim aktima Rijaseta IZ u BiH od sutra će se u našim džamijama obavljati dnevni namazi (džuma, podne i ikindija) u skladu sa propisanim procedurama nadležnih organa (detalje možete vidjeti na priloženom letku).

S obzirom da je u BH entitetu RS još uvijek aktuelna zabrana okupljanja više od 3 osobe želimo Vas obavijestiti da će na dijelu našeg Medžlisa na toj teritoriji i u narednom periodu biti na snazi praksa koju smo imali od početka ramazana, a čim nadležni organi budu donijeli drugačije odluke, obavijestit ćemo Vas o promjenama.

Zahvaljujemo se svim džematlijama na razumijevanju i nivou svijesti i odgovornosti koju su do sada pokazali. Moleći Allaha dž.š. da primi sve naše ibadete, srdačno Vas selamimo!

Dakle, sve se nastavlja kao i do sada dok Republički štab manjeg bh entiteta ne donese drugačije odluke.

/podrinjemedia.ba

/E.B.

Najnovije vijesti