8.1 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiKozlučani za nanu Timu Delić skupili skoro 3.000 KM za izgradnju kuće...

Kozlučani za nanu Timu Delić skupili skoro 3.000 KM za izgradnju kuće (VIDEO REPORTAŽA)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Prije nepunih desetak dana, tačnije 28. aprila, redakcija televizije Podrinje, nakon poziva sa više adresa, uputila se u mjesto Kraljevići kod Sapne. Tom prilikom posjetili smo 83-godišnju nanu Timu Delić koja je u noći sa 5. na 6. april u požaru izgubila kuću i sve što je godinama sticala.

Mnogi humani ljudi, komšije, prijatelji i poznanici odmah su se uključili u akciju izgradnje nove kuće za nanu Timu.

Prilikom posjete ekipa TV Podrinje napravila je video reportažu koja je imala veoma pozitivnog odjeka širom svijeta. Dobijali smo raznorazne pozive kako se uključiti i pomoći, a prvenestveno sve smo prebacili na aktiviste i porodicu, jer mi nismo bili pokretači ove akcije.

Međutim, preko nas je išla jedna zaista značajna donacija, koju su preko džemata Kozluk i ljudi u istom, pokrenuli Kozlučani. Oni su za kratko vrijeme skupili skoro 3.000 KM koje smo danas i uručili.

Prilikom uručivanja ove donacije, napravili smo i 20-to minutnu video reportažu u kojoj možete vidjeti dokle su radovi stigli kao i obavještenje od strane jednog aktiviste – humanitarca da je prikupljeno dovoljno sredstava i od danas samo lično ko želi moće pomoći nani i njezinoj porodici.

Detaljnije u video repotaži TV Podrinje



/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti