0.9 C
Janja
Srijeda, 06.12.2023.
NaslovnicaPodrinjeMilićiMilići: Lišena slobode dva lica zbog napada na policajca

Milići: Lišena slobode dva lica zbog napada na policajca

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Policijski službenici Policijske stanice Milići, lišili su slobode lica Ž.Đ. i Z.M. oba iz Milića, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Policijskoj stanici Milići, 10. maja oko 21.35 časova, prijavljeno je da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane lica koja se nalaze u prostorijama karantina u Milićima. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici PS Milići su izlaskom na lice mjesta zatekli lica Ž.Đ. i Z.M. koja su nastavila sa narušavanjem javnog reda i mira galamom i vrijeđanjem policijskih službenika, nakon čega su fizički napali policijske službenike, nanijevši jednom policijskom službeniku tjelesne povrede“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policija nastavlja sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo „napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Iz PU Zvornik podsjećaju da je Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela „napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, počinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.

/podrinjemedia.ba

/E.B.

Najnovije vijesti