6.5 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćPomozimo djeci Srebreničke regije u njihovom obrazovanju (pomoć za EMMAUS internat u...

Pomozimo djeci Srebreničke regije u njihovom obrazovanju (pomoć za EMMAUS internat u Potočarima)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Garancija za bolju budućnosti sviju nas, posebno u prostoru, sistemu i vremenu u kojem živimo, je upravo ulaganje u odgoj i obrazovanje djece.. Pomagati djecu iz Srebrenice i okoline, u mjestu gdje je izvršen genocid 1995. godine, ne samo da je dobro dijelo, nego i naša velika obaveza. Oni su ti koji sa svojim roditeljima, pored svih nedaća ostaju i u miru bore se i ne daju zaboravu i nestanku crnom zlu koje su nam nanijeli, ali i sigurnost opstanka sviju nas sa ovih sjevoroistočnih prostora domovine Bosne i Hercegovine.

Zahvaljujući polazniku Behram – begove medrese iz Tuzle, Fadilu Umihaniću, sinu prof. dr. Šekiba Umihanića, specijaliste otorinolaringologije, ovih dana pokrenuta je online-akcija pomoći za preko 90 djece smještene u MFS – EMMAUS internat u Potočarima. Djece koja su prije izgradnje internata putovala i 50 kilometara do škole.

Pogledaj video:

Cilj je do 1. juna skupiti što više novčanih sredstava koja će biti usmjerene u internat, a time i nastavak  nesmetanog rada i odgojno – obrazovnog procesa.

Prema riječima Fadila Umihanića, stranica preko koje se prikupljaju sredstva je jako sigurna. Račun za uplate je otvoren do 1. juna, ali mi je sljedećih 12 sati ključno, jer želim dobiti što više individualnih donacija koje stranica nagrađuje sa bonusom od 5000$. Molim vas se uključite, pa sa makar i po 1$, veliki je hajr u pitanju.

Detaljnije oko svega možete pronaći upravo na sljedećem linku.

POMOZIMO INTERNAT U POTOČARIMA – KLIKNI OVDJE

Na navedenoj stranici imate sve podatke kao i mogućnost direktnog kontakta sa pokretačem ove zaista za svaku pohvalu akcije. Iako je na engleskom jeziku mislimo da za one koji ne poznaju ovaj jezik oko snalaženja neće biti problem, ali eventualno ako i bude, možete koristiti google prevodilac.

Poznavajući humanost našeg naroda ne sumnjamo da će u što kraćem roku biti ispunjen cilj a time vrijedna pomoć za djecu iz Srebrenice i okoline.

Kontak – FB profil Fadil Umihanić – https://www.facebook.com/phadeel12

Fadil Umihanić - skoro svaka dva mjeseca posjećuje Podrinje i Potočare

/podrinjemedia.ba

/E.B.

Najnovije vijesti