25.4 C
Janja
Utorak, 16.04.2024.
NaslovnicaIslamske temeUG "PiK" - Križevići - 500 iftara podljenjeno na kućne pragove

UG “PiK” – Križevići – 500 iftara podljenjeno na kućne pragove

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Mnoge planirane aktivnosti Udruženja građana “Porijeklom iz Križevića” (UG “PiK”) u ovoj godini nažalost ili su prolongirane ili skroz otkazane. Jedna od većih planiranih manifestacija zakazana za 11. april “Drugi festival sevdalinke” iako je sve bilo spremno, zbog pandemije korona virusa, nažalost otkazana je.

Drugi veći i značajni planirani događaj bio je kolektivni iftar za stanovnike sa prostora Križevića, Dugog Dijela i drugih mjesta iz Zvornika, ali nažalost također je morao biti otkazan.

Međutim, članovi i simpatizeri Udruženja prilagodili su se, po pitanju iftara, trenutnim mjerama i jučer, utorak 11. maja, na kućne pragove podjelili su 500 iftara, u sve podružnice mjesnih zajednica Križevići i Dugi dio.

Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su na ovaj način željeli obradovati svoju rodbinu, komšije i prijatelje, ovim gestom su pokazali da su mislima još uvjek na svome rodnom kraju. Također se zahvaljujemo i volonterima kojima nije bilo teško otići na kućni prag svakom pojedincu te tako uručiti ovu malu hediju – stoji u poruci iz ovog Udruženja.

Pored iftara u toku je akcija i prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu bajramskih paketića za djecu. Akcija traje do 27. noći ramazana, a cilj je kupiti i obradovati preko 150 dječaka i djevojčica iz ove dvije mjesne zajednice.

Detaljnije informacije možete pronaći na officijalnoj FB stranici ovog udruženja: https://www.facebook.com/UG-PIK-Kri%C5%BEevi%C4%87i-351757098886749/

FOTO:

/podrinjemedia.ba

/E.B.

Najnovije vijesti