4.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeDanas završena velika akcija podjele 170 tona brašna u Podrinju - istu...

Danas završena velika akcija podjele 170 tona brašna u Podrinju – istu obezbjedio Azmir Husić i “Bosanski islamski centar” u Kentakiju (SAD-e)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Prema pisanju FB stranice “Glogova online” danas 22. maja 2020. godine završena je do sada najveća akcija podjele brašna svim povratničkim porodicama na prostoru Srednjeg Podrinja. Ukupno je podjeljeno 170 tona brašna po principu svaka kuća po jednu vreću od 25 kg.

Prvobitno je planirano oko 50 tona, međutim na terenu situacija je bila sasvim drugačija, tako da je cifra sve više rasla. Ovu podjelu obezbjedio je Azmir Husić – predsjednik “Udruženja građana Podrinja” sa prijateljima iz Amerike, odnosno iz “Bosanskog islamskog centra” – Kentaki.

Brašno je dijeljeno na prostoru bošnjačkih mjesnih zajednica u Srebrenici, Bratuncu, Milićima, Vlasenici a završeno je podjelama na zvorničkoj regiji.

Koordinator cjelokupne akcije ispred “Udruženja građana Podrinja”, Eniz Merdžić istakao je:

-Zahvaljujemo se svim onima zbog kojih smo bili tu, svim povratnicima, svim majkama šehida, svim demobilisanim borcima, invalidima, svoj omladini sa kojima smo se susreli, jer da nije njih ništa ovo nebi bilo ovako. Veliku i najveću zahvalnost i molimo Allaha da ukabuli i u sevap upiše dobrotvorima koji su ovo obezbjedili, a prije svega g-dinu Azmiru Husiću koji je na čelu “Udruženja građana Podrinja”, kao i našim dobrim ljudima koji djeluju pri “Bosanskom islamskom Centru” u BG Kentucky.

Današnja podjela izvršena je na Kula Gradu, Liplju i drugim mjestima koji graviraju na ovom prostoru.

FOTO:

O podjeli brašna na prostoru opštine Vlasenica, televizija Podrinje pravila je i video prilog. Za one koji možda nisu bili u mogućnosti da do sada pogledaju, isti Vam ponovo nudimo:

/podrinjemedia.ba

/E.B.

Najnovije vijesti