19.8 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaSrcem za Podrinje: Volonteri i Fond solidarnosti „Hasna“(Video prilog)

Srcem za Podrinje: Volonteri i Fond solidarnosti „Hasna“(Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Volonteri Grada Bijeljina, njih oko petnaest mladića i djevojaka  su se organizovali s prvim danima Vanrednog stanja u Bosni i Hercegovini. Njihove aktivnosti su se zasnivale na podjeli higijenskih i zaštitnih sredstava, te usluzi starijih i socijalno ugroženih lica, ali i na akcijama zaštite životne sredine, kao što su čišćenje divljih deponija i slično. Ipak u mjesecu Ramazanu, njihove aktivnosti su bile najučestalije. Oni su se pobrinuli da kuhinja „Fonda solidarnosti“Hasna“ radi nesmanjenim intenzitetom, pri čemu se ni jednog trenutka nije rizikovala zdravstvena zaštita starih i socijalno ugroženih lica. Ovo se najviše ogleda u akciji dodjele iftara na kućni prag-koju su oni nazvali „Praktični iftari“.

Ove aktivnosti su trajale svaki dan od prvog dana Ramazana, pa sve do poslednjeg. Na ovaj  način podržali su ne samo rad Fonda solidarnosti „Hasna“, nego i volju dobrih ljudi širom Evrope, svijeta, ali i naše jedine domovine, da svojim donacijama olakšaju život i osiguraju ljepotu ramazanskih iftara stanovištvu, koje je u potrebi.

Na ovaj način Volonteri su se pridružili armiji pojedinaca, grupa i organizacija, koje prati naša televizija od početka svog osnivanja, i koji rade na unapređenju naše životne svakodnevnice, čime nam pokazuju da za naše društvo ipak ima nade.

Za potrebe naše emisije „Srcem za Podrinje“pratili smo njihovu akciju i razgovarali sa jednim od aktivista Volontera Grada Bijeljine Mustafom Sakićem.

Piše: Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Snimatelj :Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti