4.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacBratunac - Srebrenica: Zasjedali Krizni štabovi - strah od novog talasa korona...

Bratunac – Srebrenica: Zasjedali Krizni štabovi – strah od novog talasa korona virusa

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Srebrenici i Bratuncu održani su sastanci štabova za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama, na kojima se raspravljalo o usvojenim mjerama, ali i o usvajanju novih, s obzirom na to da je u Zvorniku, gdje se liječe stanovnici ove dvije opštine, potvrđeno novo žarište korona virusa.

Na području Zvornika registrovano je 15 novih slučajeva zaraze korona virusom, zbog čega su se zabrinuli i stanovnici Srebrenice i Bratunca.

„ Imamo problem zato što naši pacijenti idu u Zvornik na preglede kod specijalista. To su redovne kontrole na 6 mjeseci, na 3 mjeseca. Imam strah od toga da ne dođu u kontakt sa tim zaraženim i da se infekcija ne donese u naš grad“ izjavio je Aleksandar Vasić, direktor JZU „ Dom zdravlja“ Bratunac

Držanje fizičke distance i nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru najbolji je vid prevencije.

„ Možda smo se i previše opustili ali ovo je prilika da se vratimo ponovo na onaj režim koji smo imali od samog početka, ne u onolikoj mjeri, ali one osnovne mjere koje smo provodili i koje smo naređivali na teritoriji opštine Srebrenica da provodimo“ rekao je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

„ Mi ćemo preduzeti sve mjere kao i do sada da ne dođe do veće zaraze, ili ne dao Bog, da dođe do bilo kog incidenta da se na području opštine Bratunac desi. Primjenjujući sve one mjere koje su zakonski propisane uspjeli smo sačuvati građane našega grada“ zaključio je načelnik odjeljenja za privredu Opštine Bratunac Ševko Karić.

U Srebrenici i Bratuncu je do danas bio zabilježen samo jedan slučaj. Na građane se apeluje da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera.

Zamjenik načelnika opštine Vlasenica, takođe je naveo da će uskoro i Skupština opštine Vlasenica razmatrati ovu situaciju.

„Na sjednici Štaba dogovoreno je i održavanje posebne sjednice Skupštine opštine Vlasenica na kojoj će biti sumirani negativni uticaji koje je pandemija imala na rad lokalne zajednice i privrednih subjekata. Svi članovi štaba su pripremili izvještaje, koji će biti objedinjeni i naći se pred odbornicima“, istakao je Đurić.

/UPS Media

/E.B.

Najnovije vijesti