3.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Pet novih slučajeva - ukupno 15-ero zaraženih korona virusom

Zvornik: Pet novih slučajeva – ukupno 15-ero zaraženih korona virusom

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na teritoriji grada Zvornika za danas su se očekivali rezultati za 27 osoba testiranih proteklih dana, a na osnovu pristiglih 5 je novih slučajeva pozitivnih a 22 negativna na korona virus.

Ukupan broj zaraženih ovim virusom na teritoriji Grada Zvornik iznosi sa današnjim danom 15.

Nakon pregleda u odjeljenju COVID Bolnice u Zvorniku ljekari će donijeti odluku gdje će biti smještene.

Njih sedam kontakti su zaraženih osoba iz  Skočića i Lokanja, a ostali su iz Pilice, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

Tri lica su smještena u odjeljenju COVID zvorničke Bolnice od kojih će dva koji su bez nešto izraženijih simptoma vjerovatno danas biti prebačeni u Republički karantin JU „Dom za učenike “ u Bijeljini gdje se nalaze i ostale pozitivne osobe. Ova ustanova namijenjena je za smještaj zaraženih lica sa područja grada Zvornika koji imaju lakšu i srednju kliničku sliku.

U Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja prikupljaju podatke o kontaktima pozitivnih lica i vrše njihova testiranja.

Komunalna policija sprovodi kontrolu poštovanja izrečene mjere kućne izolacije u kojoj se nalazi 36 osoba u Skočiću, Lokanju, Pilici, Branjevu i Orahovcu.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika podsjeća građane da su na snazi preventivne mjere držanja obaveznog rastojanja od dva metra i nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

/Gradski štab/E.B.

Najnovije vijesti