4.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPotpisani ugovori za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata u Kalesiji, Sapni i...

Potpisani ugovori za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata u Kalesiji, Sapni i Osmacima

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Sedam povratničkim porodica s područja Kalesije, Osmaka i Sapne danas je dobilo ugovore o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata, od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglice.

Prema riječima ministra Edina Ramića, korisnici su odabrani po javnom pozivu kojeg je raspisalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

“Radi se o Javnom pozivu za obnovu individualnih stambenih objekata koji je bio raspisan krajem prošle godine, završen je početkom ove godine. Sada smo krenuli sa dodjelom građevinskog materijala za individualne korisnike koji su u stanju socijalne potrebe. Danas smo to uradili za Kalesiju, Sapnu i Osmake, kasnije ćemo nastaviti u Podrinju i širom Bosne i Hercegovine. Tamo gdje bude teška situacija gdje ima socijalnih slučajeva bez primanja mi ćemo obezbijediti nešto sredstava za ugradnju materijala. Nadam se da će i vrijeme poslužiti da će do zime biti u svojim domovima” kazao je ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić.

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić se zahvalio ministru Ramiću na dosadašnjoj podršci općini Kalesija i istakao da su danas potpisani ugovori sa dva korisnika iz Kalesije koji će dobiti građevinski materijal, ali i najavio pomoć u adaptaciji još jednog stambenog objekta.

“Imamo u Zelini jednog povratnika čiju ćemo kuću kasnije obnoviti, a to smo dogovorili sa ministrom za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edinom Ramićem.”dodao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić.

Potpisivanju i uručenju ugovora, pored ministra Ramića, prisustvovali su načelnici općina Kalesija, Sapna, kao i predstavnik opštine Osmaci.

 

 

Najnovije vijesti