19.7 C
Janja
Petak, 01.12.2023.
NaslovnicaUncategorizedGrađevinski materijal za 21 povratničku porodicu (VIDEO)

Građevinski materijal za 21 povratničku porodicu (VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Tekst: Hazim Aljović, Foto FENA/Hazim Aljović

FOČA/USTIKOLINA, 22. juna (FENA) – Povratničke porodice iz Višegrada, Novog Goražda, Goražda, Foče u Federaciji BiH i Pala u FBiH potpisale su danas sa federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramićem ugovore o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je oko 270.000 KM, što će biti dovoljno za 21 stambenu jedinicu povratnicima.

Resorni ministar je izrazio zadovoljstvo što će povratnici imati priliku izgraditi svoje stambene objekte, nakon dugo godina čekanja.

– Ove godine to je isporuka građevinskog materijala. Ranije nismo bili u prilici, zbog situacije uzrokovane pandemijom, da obiđemo naše korisnike i na vrijeme tenderišemo, projektujemo, uradimo što je do nas. Međutim, na ovaj način, podjelom građevinskom materijala i kasnije u podršci kod gradnje, nadam se da ćemo do kraja godine završiti započeto – rekao je Ramić novinarima u Foči/Ustikolini.

Načelnik Općine Foča u FBiH Zijad Kunovac zahvalio je Ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica FBiH koje je u teškim okolnostima osiguralo sredstva da pomogne 21 povratničkoj porodici.

– Naša lokalna zajednica će u saradnji s Ministarstvom gledati da pomogne u izgradnji putne infrastrukture, ali i da pomogne kod ugradnje materijala onima koji su u stanju potrebe – najavio je Kunovac.

Današnje ugovore potpisali su načelnici i gradonačelnici općina i gradova iz kojih dolaze povratničke porodice.

U ovoj godini u regiji Gornjeg Podrinja i Bosansko-podrinjskog kantona će biti podržano 30 porodica za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata ukupne vrijednosti više od 411.000 KM.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite <a href="https://drive.google.com/drive/folders/1XsncmTuIQ7-8TrS5JobgZ4HxrYn5kVyL?usp=sharing

” target=”_blank” rel=”noopener”>VIDEO

 /(FENA) L.A./E.D

Najnovije vijesti