0.4 C
Janja
Srijeda, 29.11.2023.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: U povodu poplava saopštenje iz Gradske uprave

Zvornik: U povodu poplava saopštenje iz Gradske uprave

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST IZ GRADSKE UPRAVE ZVORNIK

Zbog obilnih padavina u našoj regiji, pripadnici Civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice su na terenu i prate situaciju, a angažovana je i mehanizacija preduzeća Zvornik putevi d.o.o, Keso promet d.o.o i Pantić promet d.o.o.

Najteža situacija je u mjesnim zajednicama Čelopek, Karakaj i Ulice gdje je voda iz kanalskih mreža poplavila dvorišta i prijeti da uđe u kuće. Do izlivanja bujičnih tokova na području Zvornika došlo je i na lokalnom putu u mjestu Šetići gdje je prekinut saobraćaj zbog izlivanja Šetićke rijeke. U mjesnoj zajednici Pađine izlila se Vreljanska rijeka na lokalni put, a poplavljeni su i usjevi. U Đulićima i Grbavcima rijeka Sapna je poplavila imanja, ali trenutno kuće nisu ugrožene.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske najavili su da se očekuju obilnije padavine danas, kada i može doći do bujičnih poplava. Korito rijeke Drine je stabilno i prema informacijama nadležnih trenutno nema opasnosti od plavljenja naselja.

Iz zvorničke Civilne zaštite apeluju na građane da se ne približavaju riječnim koritima i da preduzmu sve mjere i radnje u cilju zaštite ljudi i materijalnih dobara od mogućih bujičnih poplava.

/podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti