7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaUncategorizedPušten u upotrebu rekonstruirani granični prijelaz Vardiste

Pušten u upotrebu rekonstruirani granični prijelaz Vardiste

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Od danas je obnovljeni granični prijelaz Vardište između BiH i Srbije ponovno u funkciji, nakon rekonstrukcije za koju je izdvojeno 830.000 KM.

Vođa tima na graničnom prelazu Vardište, Muhamed Šišić, rekao je da je rekonstrukcija podrazumijevala izgradnju nadstrešnice, postavljanje kontejnera za zaposlene u carinskoj i graničnoj policiji i treću reverzibilnu traku za smanjenje zagušenja na prelazu.

"Dobili smo infrastrukturu, novi krov, nove kontejnere, opremu, dodatnu traku u slučaju povećane frekvencije prometa. To će mnogo olakšati policajcima i putnicima koji dolaze u BiH ", rekao je Šišić.
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je tokom ljeta bila velika gužva na prelazu i da je to veliki problem ne samo Višegrada, već i svih putnika.

"Veliki napori Uprave za indirektno oporezivanje BiH i opštine Višegrad popravljeni su i rekonstruisani granični prijelaz, što će ubrzati prijevoz ljudi i robe u oba smjera." To će privući i veći broj turista, kojih je prijašnjih godina dolazilo manje, a neki su se čak vraćali kada su ugledali velike konvojeve automobila, a zbog toga nisu došli u Višegrad ", istakla je Đurević.

Sredstva za obnovu osigurala je Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

/SRNA/E.D
 

Najnovije vijesti