3.1 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeSrebrenica: Srpske partije se ujedinile - zajednički kandidat za načelnika

Srebrenica: Srpske partije se ujedinile – zajednički kandidat za načelnika

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Probosanski orijentisane političke partije u Srebrenici dogovorile su se da će na lokalnim izborima nastupiti sa jednim kandidatom, a to će biti Alija Tabaković, trenutno Delegat u Vijeću naroda RS-a kao i predsjednik OO SDA Srebrenica.

Međutim, ni druga strana, posebno stranka aktuelnog načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, odnosno SNSD-om uspio je dogovoriti jedinstvo Srba da na izborima također imaju samo jednog kandidata.

Opozicioni i predstavnici političkih partija vladajućih stranaka dogovorili su podršku za jedinstvenog kandidata na predstojećim lokalnim izborima u Srebrenici i Mostaru.

Srpski kandidat za načelnika Srebrenice imaće podršku svih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske, a konačno ime će biti definisano u narednim danima.

“U narednim danima sve političke partije iz Srpske će se dogovoriti oko imena kandidata i zajedničkog nastupa i zajedničke podrške.” – rekla je Željka Cvijanović, predsjednik RS.

Što se tiče Mostara i njegove specifične situacije neodržavanja lokalnih izbora koja je deblokirana poslije 12 godina, stranke iz RS tek treba da konsoliduju redove u tom gradu i odluče o imenu kandidata za gradonačelnika.

“Problem koji mi imamo u Mostaru je što i ljudi koji se biraju ne rade u interesu srpskog naroda i zato moramo da se okupimo i napravimo zajednički kvalitetan nastup” -rekao je Rado Savić, potpredsjednik SDS-.

U Mostaru za sada, od političkih partija iz Republike Srpske, SNSD i SDS imaju formirane opštinske odbore.

VIDEO PRILOG BN TELEVIZIJE

 

/BN TV

/E.B.

Najnovije vijesti