14.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaIslamske temeObavještenje: Dženaza Dževadu Aliću obavit će se sutra, srijeda, 22. juli

Obavještenje: Dženaza Dževadu Aliću obavit će se sutra, srijeda, 22. juli

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da će dženaza-namaz rahmetli Dževadu Aliću iz Sopotnika biti klanjana sutra, srijeda 22. jula 2020. godine u 17:00h, odnosno nakon ikindije namaza.

Dženaza namaz će se obaviti u Sopotniku – Drinjači.

Rahmetli Dževad Alić rođen je 15. septembra 1970. godine u mjestu Sopotnik – Drinjača kod Zvornika. Još kao mladić, zbog rata, prošao je težak i trnoviti put.

Nakon rata, bio je među prvim povratnicima u svoje rodne mjesto i svoj grad. Sa rahmetli Fadilom Banjanovićem – Bracikom od samog početka povratka na zvorničke krajeve, bio je aktivno uključen u sva zbivanja i dešavanja.

Sve ove godine predano i uporno je radio na poboljšanju uslova života povratnika, obnovi kuća, samoodrživom povratku. Uvijek nasmijan, ljubazan, dobrodušan. Takvog će ga pamtiti oni koji su sa njim radili i sarađivali, uz iskreno žaljenje zbog preranog Dževadovog odlaska.

Mnoge je zatekla vijest o smrti radnika gradske uprave Dževada Alića. Preminuo je u Banja Luci u pedesetoj godini života, nakon višednevne borbe sa  virusom, mada su se njegove kolege, prijatelji, a najviše porodica nadali da će je savladati kao toliko poteškoća u životu.

Iza Dževada ostala je supruga i dva sina.

Televizija Podrinje i portal podrinjemedia.ba porodici, familiji i rodbni izražavaju najiskreniju ta'ziju (saučešće) moleći dragog Boga da Dževadu podari lijepi dženet a porodici dosta sabura i da što lakše prebrode ovaj nenadoknadivi gubitak.

/Podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti