7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Sapštenje iz Bolnice - zaražen direktor, dva ljekara i šest medicinskih...

Zvornik: Sapštenje iz Bolnice – zaražen direktor, dva ljekara i šest medicinskih radnika…

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Pogoršanje epidemiološke situacije na regiji koju pokriva JZU „Bolnica Zvornik“ izazvane povećanim brojem oboljelih od korona virusa ostavlja trag i na rad same bolnice.
 
Trenutno su u zvorničkoj bolnici zaraženi direktor, 2 ljekara, 6 medicinskih sestara/tehničara i 2 nemedicinska radnika. Svi zaraženi radnici bolnice dolazili su u kontakt sa virusom tokom obavljanja svojih svakodnevnih aktivnosti i pružanja medicinskih usluga dok je kod direktora bolnice, najvjerovatnije, u pitanju porodični klaster. Svi rizični kontakti, u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Zvornik, su izolovani i stavljeni pod pojačan nadzor.
 
U periodu kućne izolacije direktora JZU „Bolnica Zvornik“, rukovođenje ustanovom preuzeli su zamjenica dr Nataša Ivanović, kao i pomoćnik direktora dr Bralnislav Perić sa kojima je direktor u svakodnevnoj komunikaciji.
Zahvaljujući poštovanju mjera zaštite propisanih od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i preporuka intrahospitalne komisije, u JZU „Bolnica Zvornik“ nije došlo do širenja virusa među samim osobljem tako da su navedeni slučajevi zaraze uglavnom izolovani slučajevi gdje je do zaraze dolazilo samo kod jednog radnika odjeljenja, tj. službe usljed kontakta sa zaraženim pacijentima.
 
„Bolnica Zvornik“, iako pod velikim pritiskom izazvanim većim prilivom pacijenata oboljelih od COVID-19 virusa, uspješno organizuje rad svih službi na način da je osoblje organizovano u timove, koji se periodično mijenjaju, kako bi se smanjio kontakt među zaposlenima tako da uvijek imamo osoblje koje može da zamijeni zaražene radnike. Medicinskog osoblja ima dovoljno tako da rad bolnice nije ugrožen. Svo osoblje redovno nosi zaštitnu opremu koje, takođe, ima dovoljno.
 
Molimo stanovnike naše regije da se ponašaju odgovorno i poštuju propisane mjere zaštite i na taj način pruže prijeko potrebnu pomoć zaposlenima u JZU „Bolnica Zvornik“ koji podnose najveći teret u borbi sa virusom korona, a činjenica da imamo zaražene doktore i tehničare je pokazatelj njihovog požrtvovanog rada za sve naše pacijente.

/podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti