6.5 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiSrebrenica: Grujičić ponovo načelnički kandidat ispred svih srpskih stranaka

Srebrenica: Grujičić ponovo načelnički kandidat ispred svih srpskih stranaka

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U prostorijama Narodne biblioteke u Srebrenici danas je održan sastanak predstavnika političkih partija iz Republike Srpske u vezi dogovora oko zajedničkog kandidata načelnika opštine Srebrenica iz reda srpskog naroda. Dvanaest političkih partija je jednoglasno podržalo aktuelnog načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića kao zajedničkog kandidata za načelnika na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik SNSD-a Republike Srpske, Milorad Dodik tokom obraćanja medijima je kazao da je postignuto važno političko jedinstvo.

– Veoma je važno da iskažemo političko jedinstvo i da se okupimo oko ideje da Srpski kandidat izađe na izbore, imajući u vidu specifičnosti ove loklane zajednice i načina kako se on bira. Izražavam zadovoljstvo činjenicom da su sve političke partije na loklanom i Republičkom nivou potpisale sporazum o tome da se uđe u koaliciju i zajednički nastupa oko izbora za načelnika i ime tog kandidata je dosadašnji načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić. Druge političke partije ću nastupati u odborničkom nivou samostalno i dogovorili smo se shodno izbornim rezultatima oko rekostruiranja lokalna vlast ovdje u Opštini Srebrenica. Mi vjerujemo u veliku pobjedu i veliki izborni rezultat. Zahvaljujem se svima partnerima, mislim da ova slika koja se sada snima biti jedna od važnijih istorije same lokalne zajednice, odnosno Srpskog naroda ovdje u Srebrenici. – kazao je Dodik.

Predsjednik SDS-a, Mirko Šarović rekao je da su imali svog kandidata za kojeg su vjerovali da je dobar kandidat i da može da pobjedi u Srebrenici.

– Većina je na skupu svih politički stranaka dala svoj glas za aktuelnog načelnika Grujičića. Srpska demokratska stranka je prije svega odgovorna i od samog početka insistirala bez obzira na kandidaturu našeg dobrog kandidata da je jedinstvo i okpuljanje oko jednog kandidata prioritet i upravo radi te odgovornosti mi smo prihvatili da budemo dio ove većine. Naša stranka se snažno zalaže za jednog kandidata koji će biti predstavnik cijele koalcije i  svih građana koji žive u Srebrenici. Iako smo imali drugačiji stav do sada, ipak smo se priklonili i bićemo jedan od najznačajnijih učesnika ove koalcije. Mi očekujemo svakako dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima kao i pobjedu našeg zajedničkog kandidata za načelnika Opštine Srebrenica – kazao je Šarović.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica, Radomir Pavlović kazao je medijima da su sve političke partije iz Republike Srpske dogovorile oko zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica i da je izabran kandidat aktuelni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.

– Naša koalcijia će se zvati „Zajedno za Srebrenicu“, mi ćemo na loklanom nivou potpisati sporazum koji definiše naše odnose. – rekao je Pavlović.

Aktuelni i budući kandidat načelnika opštine Srebrenica ispred reda srpskog naroda Mladen Grujičić zahvalio se svima prisutnim na podršci.

– Hvala svima što su danas došli u Srebrenicu da uveličaju ovaj trenutak, kao što su već govornici rekli ovo je istorijski trenutak za Srebrenicu i ja sam svjestan svojih nedostataka i mana, kao i grešaka koje sam činio u prošlosti. Svjestan sam da sam naučio mnogo toga na svim tim greškama, i uvidio mnoge nedostatke u samoj Opštini i funkcionisanju, te pokrenuo mnoga značajna pitanja koja će biti u interesu svih građana. Vjerujem u zajedničku bitku za loklane izbore i vjerujem u pobjedu, jer jedino tako zajedno možemo doprinijeti za narod Srebrenice da živi bolje, jer je to zaslužio s obzirom na tragičnu prošlost koja se desila. Mi to nikako ne možemo zaboraviti i hvala još jednom svim prisutnima. Ja sam dobio taj terent koji sam nosio i nosit ću ga do sada ponosno za Republiku Srpsku, Srpski narod i za sve građane Srebrenice koji žele bolji život u Srebrenici – istakao je Grujičić.

I Stranaka DNS-a je podržala aktuelnog načelnika Mladen Grujičića kao zajedničkog načenika ispred reda srpskog naroda na predstojećim lokalnim izborima.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić kazao je da je uvijek u prvi plan ineteres Srpskog naroda i da su danas druge političke stranke pozvale na srpsko jedinstvo.

– Drago mi je što je srpsko jedinstvo ostvareno i što će srpski narod u Srebrenici imati jednog kandidata za načelnika Opštine Srebrenica. DNS će dati puni doprinos da načelnik bude i naredne četiri godine. – rekao je Nešić.

 

 

Najnovije vijesti