12 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaUncategorizedGradski štab za vanredne situacije:Nove mjere u najavi!

Gradski štab za vanredne situacije:Nove mjere u najavi!

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Bijeljina preporučit će Republičkom štabu, da u ovom gradu bude zabranjeno okupljanje više od pet osoba na javnoj površini od 23:00 časa do 2:00 h ujutru, jer je primjećeno da u tom periodu veliki broj mladih, nakon zatvaranja kafića, nastavlja druženje bez poštovanja propisanih mjera zaštite od virusa korona.

Stariji građani uglavnom nose maske i poštuju propisanu fizičku distancu, kada se nazae u društvu, ali Komunalna policija i pripadnici Policijske uprave Bijeljina, primjetili su da se mladi, uglavnom bez maski okupljaju, na nekoliko lokacija u gradu, prije svega parkinzima nakon 23:00 časa. Ovim predlogom, prije svega želimo da ih podstaknemo da poštuju mjere i sprečimo širenje virusa. Oni moraju da postanu svjesni da neodgovorim ponašanjem mogu da ugroze svoje i zdravlje članova svojih porodica – naglasio je komandant štaba Mićo Mićić.

U saopštenju gradskog štaba takođe stoji da će tokom predstojećih vjerskih praznika biti pojačana kontrola poštovanja zabrane okupljanja više od 50 lica, obavezno nošenje zaštitnih maski,fizička distanca i zabrane muzike uživo. Osim toga ostaje na snazi i poštivanje svih drugih mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Juče je otpočela dezinfekcija stambenih zgrada, javnih ustanova, staračkih domova,vrtića,a bit bće dezinfikovani i prostori koji  koriste Dom zdravlja i Bolnica. Izvršena je dezinfekcija 11 stzambenih zgrada, a iz gradske uprave su pozvali sve predstavnike  zajednica etažnih vlasnika da prijave objekte za dezinfekciju na broj telefona 055 / 226-460. 

Izvor: Gradski štab

Foto: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti