Jedan dio mesa namijenjen je za potrebe korisnika Prihvatnog centra “Duje”, Narodne kuhinje u Doboju i Internatskog smještaja za djecu u Srebrenici kao i za projekat “Jedan obrok dnevno”, a preko 10 tona mesa podijeljeno je lokalnom stanovništvu i socijalno osjetljivim porodicama širom BiH.

Ove količine mesa prikupljene su zahvaljujući velikom odzivu građana koji su na vlastitu inicijativu predali svoje meso u ovu humanitarnu organizaciju, ali i onih koji su uplatili novac za kurbane na transakcijske račune MFS-EMMAUS uključujući i bosanskohercegovačku dijasporu.

Veliki dio mesa prikupljen je uz podršku organa Islamske zajendice u BiH sa područja Muftijstva tuzlanskog (Medžlisa islamske zajednice Živinice, Gradačac, Džemat Vukovije Donje, Čelić i Srebrenica), Muftijstva zeničkog (MIZ Tešanj), Muftijstva sarajevskog (MIZ Visoko), Muftijstva banjalučkog (MIZ Kotor Varoš).

– Kao i uvijek, podršku su nam pružili i naši dugogodišnji prijatelji i donatori: Crveni polumjesec Turske, IHH Insani yardim vakfi, organizacija Wefa, Deniz Feneri, IHH NL iz Holandije, Hasene i Sadakataš iz Turske kao i organizacije NU Care Lazisnu iz Indonezije i Global Peace Mission iz Malezije – saopćeno je iz MFS-EMMAUS.

Ova aktivnost koju MFS-EMMAUS realizuje svake godine za vrijeme Kurban-bajrama od velikog je značaja jer uveliko pomaže u redovnoj ishrani korisnika, ali i pruža mogućnost da radost bajrama bude donesena u domove mnogih porodica u Bosni i Hercegovini, posebno onih koji žive u ruralnom području Istočne Bosne, u kolektivnim naseljima, osobama treće životne dobi i sl.

– Ove vrijedne donacije mesa ne samo da će pomoći i održati neke od naših projekata, nego će i pomoći pri proširenju istih kako bi realizovali što više pomoći onima kojima je ona uistinu potrebna. Svima vama smo neizmjerno zahvalni na pomoći jer vaša podrška i solidarnost daje nam snagu da nastavimo dalje sa našim humanitarnim radom – navode iz organizacije.

“Svima vama smo neizmjerno zahvalni na pomoći jer vaša podrška i solidarnost daje nam snagu da nastavimo dalje sa našim humanitarnim radom”
.
Dobro se boljim vraća!

/MFS-EMMAUS/E.B.