4.8 C
Janja
Srijeda, 30.11.2022.
NaslovnicaAktuelnostiRegion: Crna Gora odgodila početak školske godine za 1. oktobar

Region: Crna Gora odgodila početak školske godine za 1. oktobar

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Crnogorsko ministarstvo prosvjete je u utorak odgodilo početak školske godine i otvaranja predškolskih ustanova za 1. oktobar, a do tada će jedan od roditelja djece mlađe od 11 godina imati pravo na plaćeni dopust kako bi brinuo o djeci.

Zdravstvene vlasti procijenile su da regularan početak školske godine 1. septembra “nosi rizik po zdravlje djece zbog neizvjesnog razvoja epidemiološke situacije koja je, iako pod kontrolom, još uvijek složena”, saopštila je vlada.

Ta je odluka iznenađenje nakon što je u ponedjeljak Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, na sjednici kojoj je prisustvovao i premijer te zemlje Duško Marković, konstatiralo da se epidemiološka situacija u Crnoj Gori konsolidirala, navode crnogorski mediji.

Zdravstvenim i obrazovnim ustanovama vlast je dala upute da intenziviraju pripreme za početak školske godine jer “učenicima treba omogućiti redovno pohađanje nastave, a djeci predškolskog uzrasta boravak u vrtićima uz najviše moguće jamstvo za njihovu sigurnost i zaštitu njihovog zdravlja”.

U Crnoj Gori trenutno je aktivno 1019 slučajeva zaraze koronavirusom, a od sredine juna kada je počeo drugi val zaraze od posljedica koronavirusa preminula je 71 osoba.

/agencije/E.B.

Najnovije vijesti