7.6 C
Janja
Četvrtak, 18.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Saopštenje za javnost

Zvornik: Saopštenje za javnost

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Dana 18.08.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Zvornika produžio je mjere na 31. august:
 
 – zabranjuje javna okupljanja u grupama većim od 50 lica
 – ograničava radno vrijeme od 06:00 do 24:00 sati na objekte za ketering za ishranu i pića, te pružanje ovih usluga odnosi se na objekte za ketering za smještaj
 – dozvoljene sportske takmičarske aktivnosti isključivo bez prisustva publike uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Zavod za javno zdravlje Republike Srpske.
Izvan moći naredba o zabrani uživo muzike i DJ izvođača u keteringu i drugim objektima.
 – Svi subjekti dozvoljeni obavljanje aktivnosti obavezni su da ga organizuju uz obaveznu akciju propisanu u uputama Instituta za javno zdravlje Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenja bolesti Covid-19 na radnom mjestu.
Upotreba maske je obavezna i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku udaljenost od dva metra.
 
U gradu je u protekla 24 sata zabilježeno sedam novozaraženih osoba sa virusom Corona, podaci su Instituta za javno zdravlje Republike Srpske. Aktivno je 47 slučajeva.
U odjeljenju Covid-a osam pacijenata iz Zvornika i jedan iz Vlasenice. Svi su sa srednjom teškom kliničkom slikom. Neki od pacijenata su takođe na terapiji kiseonika.
U obaveznoj kućnoj izolaciji ima 257 ljudi. Ova mjera je završena za 1.167 lica.
 
Budite odgovorni, zaštitite sebe i druge Primijenite preventivne mjere: držite fizičku udaljenost, koristite zaštitnu masku, održavajte ličnu higijenu, koristite sredstvo za dezinfekciju na javnim mjestima. Izbjegavajte bilo koja okupljanja i proslava i doprinesite sprečavanju širenja virusa u našoj zajednici.

/E.B./

/Gradski štab Zvornik

Najnovije vijesti