2.6 C
Janja
Nedjelja, 29.01.2023.
NaslovnicaPodrinjeBratunacUginula svinja bačena u harem Gradske džamije u Bratuncu

Uginula svinja bačena u harem Gradske džamije u Bratuncu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U četvrtak 20. augusta 2020. godine oko 12,30 sati u haremu Gradske džamije u Bratunac pronađena je uginula domaća svinja. Odmah po saznanju Medžlis Islamske zajednice Bratunac prijavio je ovaj incident Policijskoj stanici u Bratuncu.
 
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Elvir-ef. Hodžić ističe da ovo ne može biti slučajnost jer se radi o domaćoj životinji koja se ne uzgaja u centru Bratunca, odnosno u blizini džamije, te je životinja morala biti namjerno donesena i ostavljena na tom mjestu. Već nekoliko mjeseci imami i džematlije ovog džemata u jutarnjim satima u haremu džamije, zatiču i bačene vreće sa smećem.
 
„Incident se desio na prvi dan Nove hidžretske 1442. godine, što je dodatno uznemirilo i nas i naše džematlije. Sada smo sigurni da ni smeće koje pronalazimo skoro svako jutro u haremu džamije nije tu slučajno ili greškom ostavljeno“, kazao je glavni imam Elvir-ef. Hodžić dodavši da je o ovom incidentu obaviješteno Muftijstvo tuzlansko i Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini.

Iz Policijske uprave – Zvornik, koje pokriva regiju Birač, do pisanja ovog članka nismo dobili nikakvo saopštenje.

/izvor: MIZ Bratunac

/E.B.

Najnovije vijesti