13.7 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Na mjestu kuće advokata Alije Efendića gradi se nova zgrada

Zvornik: Na mjestu kuće advokata Alije Efendića gradi se nova zgrada

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jedna od najljepših i najvećih privatnih kuća u Zvorniku, preko puta osnovne škole, se ruši. I već pogađate, na tom mjestu će “nići” podići novi stambeno poslovni objekat. Kako saznajemo od investitora imaće pet spratova , a u prizemlju će biti poslovni prostor. S obzirom na atraktivnu lokaciju, većina stanova je već rezervisana odnosno prodata.

Stariji Zvorničani znaju da je ta kuća prvobitno bila vlasništvo sudije, kasnije advokata Alije Efendića i njegove supruge Živke, učiteljice, jedne od tada najljepših Zvorničanki. Efendić je bio istražni sudija u slučaju Šefke Hodžić, potom čuveni advokat koji je bio i bonvivan jer je volio život, provod, žene. Iz Zvornika je izbjegao u daleku Ameriku, da bi nekoliko zadnjih godina života, već bolestan proveo u Sarajevu u kome je umro 2019. godine.

Tu se nalazila prodavnica kućnih ljubimaca koja je nedavno promjenila adresu jer se kuća ruši. Od Efendića je kupio jedan Zvorničanin koji živi u Loznici, i koji namjerava da se bavi i izgradnjom zgrada.

/zvono.media

/E.B.

Najnovije vijesti