4.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaKoalicia SDA-NIP: Obraćanje presjednika NIP Bijeljina Seada Trnovca (Video)

Koalicia SDA-NIP: Obraćanje presjednika NIP Bijeljina Seada Trnovca (Video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Čitav niz posljeratnih godina biračko tjelo Bošnjaka Bijeljine i Janje oslabljeno je unutarnim podjelama i međusobnim razmimoilaženjima. Takve podjele su se odrazile i na sve slabiji odziv birača u izbornim procesima. Ovaj problem, kao i proces iseljavanja stanovništva sa ovih prostora doprineo je stvaranju niza preduslova za potpuno gašenje zajednice Bošnjaka u političkom, kulturnom,ali i svakom drugom pogledu.

Proteklih mjeseci pojavom nove političke opcije stranke „Narod i pravda“, mnogi su strahovali da će ovaj događaj doprinjeti novim podjelama sa dalekosežnim posljedicama.

Do toga barem kako sada stvari stoje ipak neće doći.

Politički predstavnici Bošnjaka iz stranke „Narod i pravda“(NIP) i Stranke demokratske akcije (SDA)  za Bijeljinu i Janju, su odlučili da pozovu građane na jedinstvo različitosti. U tom smislu dogovorili su zajednički nastup i Koaliciju SDA-NIP.

 Prvi zadatak ove koalicije je još uvjek u toku, i odnosi se na pomoć u registraciji građana iz dijaspore, ali i apel biračima da postignu neophodno jedinstvo i odazovu se ovoj građanskoj dužnosti.

Televizija „Podrinje“kao društveno odgovorna institucija Bošnjaka na prostorima manjeg bosanskohercegovačkog entiteta podržavajući aktivnosti koje doprinose jedinstvu i prosperitetu društva, prenosi vam poruku predsjednika povjereništva stranke „Narod i pravda“Bijeljina (NiP Bijeljine) Seada Trnovca.

Piše: Elvir Ibrišimović

Fotografija i kamera: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti