10.9 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiKoalicia SDA-NIP: Obraćanje Predsjednika OO.SDA Janje Mustafe Gradaščevića (Video)

Koalicia SDA-NIP: Obraćanje Predsjednika OO.SDA Janje Mustafe Gradaščevića (Video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Političke opcije bošnjačkog biračkog tjela su proteklih dana sklopile sporazum od opšteg interesa za Bijeljinu i Janju. Ovaj sporazum je našao svoju konkretizaciju u formiranju koalicije „Stranke demokratske akcije“ i stranke „Narod i pravda“ (SDA-NIP).

Cilj ove koalicije je prevazići podjele unutar građanstva Bijeljine i Janje, i stvoriti preduslove za što kvalitetniji izbor političkih predstavnika Bošnjaka u Gradu Bijeljina. Koalicija nudi dosada dokazane političke predstavnike, i uz njih nova lica, koja bi zajedničkim naporima prevazilazeći dosadašnja razmimoilaženja trebala pokrenuti pozitivne procese u društvenoj zajednici Bošnjaka.

Prvi zadatak ove koalicije je još uvjek u toku, i odnosi se na pomoć u registraciji građana iz dijaspore, ali i apel biračima da postignu neophodno jedinstvo i odazovu se ovoj građanskoj dužnosti.

Televizija „Podrinje“kao društveno odgovorna institucija Bošnjaka na prostorima manjeg bosanskohercegovačkog entiteta podržavajući aktivnosti koje doprinose jedinstvu i prosperitetu društva, prenosi vam poruku predsjednika OO.SDA Janja i podpredsjednika Skupštine Grada Bijeljine Mustafe Gradaščevića.

Piše: Elvir Ibrišimović

Fotografija i kamera: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti