18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiJanja: Nastava u srednjoj i osnovnoj školi u uslovima pandemije (Video prilog)

Janja: Nastava u srednjoj i osnovnoj školi u uslovima pandemije (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

   Tokom drugog polugodišta školske 2019/2020 godine zbog prevencije korona virusa odvijala se tzv.online nastava,koja je iako uspješno realizovana često izazivala brojna nezadovoljstva kod roditelja, ali i kod nastavnog kadra. Ova nezadovoljstva su se najviše oigledala u prekomjernom angažmanu roditelja, i izostanku direktnog uvida nastavnika u sam tok svakodnevnog odgojno – obrazovnog procesa.

Početak nastave u novoj školskoj 2020/2021 godine je brinula mnoge roditelje, kada je u pitanju pandemija korona virusa i bezbjednost djece u nastavi. Kao što svi znamo, nastava je ove godine otpočela sa realizacijom u učionici, ali sa posebnom organizacijom i brigom o zdravlju naših najdražih.

 U želji da javnost upoznamo sa načinom rada škola u okolnostima pandemije korona virusa, i preporukama za nastavnike, djecu i roditelje televizija „Podrinje“ je posjetila Srednju stručnu školu Janja i Osnovnu školu „Meša Selimović“ Janja. O tome šta smo zabilježili našim objektivima u okviru navedenih škola najbolje svjedoči naš video prilog.

Piše: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić i Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti