9.7 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacBRATUNAC: SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

BRATUNAC: SJEDNICA ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Direktor bratunačkog Doma zdravlja Aleksandar Vasić informisao je danas članove Štaba za vanredne situacije o trenutnom stanju vezanom za epidemiju virusa korona. On je na redovnoj sjednici Štaba istakao da u Bratuncu, već treći dan, nije registrovan nijedan slučaj zaraze virusom korna, kao i da se nijedna osoba ne nalazi pod nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji.

 

-Sva testirana lica su negativna i niko nije prijavljen sa simptomima, koji ukazuju na moguće prisustvo virusa. Ima samo sezonskih alergijskih reakcija, pa je povećan broj djece na pregledima, rekao je Vasić.

Štab je danas, u skladu sa najnovijim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, donio odluku o produženju mjera zaštite od širenja virusa korona do 12.oktobra.

Na današnjoj sjednici Štaba konstatovano je da se u Bratuncu redovno vrši dezinfekcija javnih površina i objekata, kao i da nadležni organi redovno kontrolišu provođenje mjera zaštite od virusa korona na području ove opštine.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović upoznao je članove Štaba da se u svim bratunačkim školama redovno odvija nastava, te da nije zabilježen nijedan slučaj zaraze virusom korona zaposlenih i učenika u lokalnim obrazovnim ustanovama. On je rekao da sve škole vrše redovnu dezinfekciju prostorija i pridržavaju se preporuka reosrnog ministarstva, koje se odnose na organizovanje nastavnog procesa u vanrednoj situaciji.

 

Izvor: opstinabratunac.com

Najnovije vijesti