14.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeMinistar Cikotić u Zvorniku: Podići nivo kontrole na istočnoj granici

Ministar Cikotić u Zvorniku: Podići nivo kontrole na istočnoj granici

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U posjeti Zvorniku i Graničnoj policiji na istočnoj granici Bosne i Hercegovine danas je bio ministar sigurnosti Selmo Cikotić koji se sastao sa gradonačelnikom Zvornika, Zoranom Stevanovićem i komandantom EUFORA u BiH-i general-majorom Rajnhardom Trišakom.

Glavna tema sastanka bila je migrantska kriza a grad Zvornik i okolna sela uveliko su izložena brojnim migrantima koji bez ikakve kontrole hodaju po istima.

“Vrlo smo zadovoljni sa nekoliko informacija, i svjesni velikog izazova koji imamo u smislu kontrole istočne granice BiH, a koju preduzimamo u cilju podizanja aktivnosti, mjera i koordinacije, svih agencija za primjenu zakona, pored Granične policije, kako bi smo podigli kvalitet kontrole, i smanjili broj ulazaka migranata na prostor države BiH”, rekao je minister bezbjednosti Selmo Cikotić. Ključna stvar je podići nivo kontrole i smanjiti protivzakonit ulazak migranata, dodaje ministar.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović istakao je da su “Pojačane mjere bezbjednosti na graničnim prijelazima.Način prelaska granice će biti drugačiji, oni koji pomažu migrantima biće najoštrije sankcionisani. Vodostaj Drine, koji će narednih meseci biti veći, takođe će usporiti prelaz migranata”. Stevanović je istakao da sve veći i broj utopljenika na prostoru grada i da troškove sahrane (ukopa) snosi sam grad Zvornik.

EUFOR je uvijek spreman za tijesnu saradnju i podršku a spisak potreba koje dobijamo odmah ih proslijedjujemo za Brisel – rekao je komandant EUFORA u BiH general-major Rajnhard Trišak

Detaljnije o ovoj posjeti ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića moći ćete pogledati u nedjelju u emisiji “Hronika Podrinja” od 18h.

/podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti