7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaOdržana Izborna skupština UG '' EKO ZELENI - DRINA '' Janja

Održana Izborna skupština UG ” EKO ZELENI – DRINA ” Janja

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Dana 19.09.2020 godine u Janji je na lokaciji EKO KAMPA održana redovna Skupština Udruzenja Građana ” EKO ZELENI – DRINA ” Janja. Tom prilikom je izabrano novo rukovodstvo, koje je okvirno upoznalo prisutne o budućem načinu rada na zaštiti prirodnih bogatstava i zdrave životne sredine. Prisutni su se složili da je dosadašnji način zaštite životne sredine od strane institucija nezadovoljavajući, i da u svakodnevnom životu društvo konstantno trpi loše postupke nesavjesnih pojedinaca i grupa, koji istim ugrožavaju zdravlje kako čovjeka, tako i biljnog i životinjskog svijeta Janje i njene okoline. Stoga je neophodno intenzivno raditi na podizanju osjećaja društvene odgovornosti i brige na zaštiti životne sredine.

 Novi način rada će prema rječima prisutnih podrazumjevati između ostalog  saradnju sa širom društvenom zajednicom  koja će značiti angažman ne samo članova Udruženja, nego i drugih pojedinaca, grupa i organizacija na području Janje i njene okoline.

Izabrani predstavnici UG. „EKO ZELENI“ Janja koji će pokušati uz pomoć i saradnju sa građanima i institucijama da odgovore na ekološke izazove su :

  1. Amir Aganović, predsjednik UG. ;
  2. Elvir Ibrišimović, podpredsjednik;

Članovi Upravnog odbora

  1. Asim Osmanbašić;
  2. Mustafa Hrustanbegović;
  3. Zekerijah Karjašević;
  4. Juso Horić-Amidža;
  5. Sead Kavazović;
  6. Adam Godušević;
  7. Amir Hajtić-Ako.

 

Podrinjemedia.ba/E.I.

 

Najnovije vijesti