15.4 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeSREBRENICA:Aktiv direktora regije Birač

SREBRENICA:Aktiv direktora regije Birač

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

JU „Prva osnovna škola“ Srebrenica, danas je bila domaćin aktiva direktora regije Birač. Na sastanku je razgovarano o preduzetim epidemiološkim mjerama u školama, njihovom poštovanju, kao i kvalitetu nastave koji je trenutno na snazi, usljed skraćivanju časova na trideset, odnosno dvadeset minuta.

Tim povodom razgovarali smo sa Andrijom Mlađenovićem, predsjednikom Aktiva direktora regije Birač.

„Poštujući epidemiološke mjere i s obzirom na ovu situaciju koja nas je zadesila, moramo da se sastajemo, razmjenjujemo iskustva i u svakom momentu da iznalazimo najbolja rješenja za nastavni proces ovdje koji je moguć. Mi se dovijamo na sve moguće načine da djeca budu zadovoljna, da kvalitet nastave bude na nivou i da budu ispoštovane epidemiološke mjere u svakom slučaju. Koliko sam mogao da primjetim, epidemiološke mjere, ovdje u školi se poštuju u potpunosti, i đaci i predavači se pridržavaju propisanih mjera“ , rekao je Andrija Mlađenović.

Nastava se u školama odvija neometano i po riječima predsjednika Aktiva direktora, kvalitet nastave je i dalje na zadovoljavajućem nivou, uprkos skraćivanju časova na trideset, odnosno dvadeset minuta.

„Nastava u svim školama funkcioniše u najboljem mogućem redu, u ovom trenutku. Smatram da ni kvalitet nastave ne trpi, jer je dvadeset ili  trideset minuta sasvim dovoljno da se učenicima prenese znanje, vještine i aktivnosti koji su im potrebene. U slobodno vrijeme, sa njima bi trebalo da rade i roditelji, da im pomognu ukoliko su nešto propustili za vrijeme časova. Po mom mišljenju je ovaj vid nastave u potpunosti opravdao očekivanja“ , zaključio je Mlađenović.

Sljedeće zakazivanje Aktiva direktora regije Birač, biće održano u drugom gradu, koji će naknadno biti određen, jer je od izuzetne važnosti da sve škole budu uključene u cjelokupan rad Aktiva.

 

Izvor:”Prijatelji Srebrenice”

Najnovije vijesti