0.4 C
Janja
Nedjelja, 05.02.2023.
NaslovnicaAktuelnostiDemant Savjeta MZ Janja povodom klevete za podsticanje i organizovanje terorističkih akcija

Demant Savjeta MZ Janja povodom klevete za podsticanje i organizovanje terorističkih akcija

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Dana 25.septembra 2020. Godine brojni portali među kojima su RTRS,ATV, Kurir i Oslobođenje  objavili su tekst pod naslovom: „Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina” u kojem se pominje Janja i ime Azema Aletovića iz Janje, kao navodnog učesnika planiranja terorističkih akata. Navodi koji su izazvali brojna negodovanja u javnosti bar prema onome što se može vidjeti po komentarima pratilaca portala svih etničkih pripadnosti nisu prihvaćeni kao istiniti. Po pitanju pisanja portala i navođenja kompromitujućih informacija, koje unose nemir među građanstvom oglasijo se i Savjet MZ Janja, čije demantovanje navoda prenosimo u cijelosti.

DEMANT

Na vašem portalu 25. septembra 2020. godine je objavljen tekst pod naslovom: „Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina” u kojem se pominje Janja i ime Azema Aletovića iz Janje, kao navodnog učesnika planiranja terorističkih akata. Ovom prilikom želimo demantovati sve navode u tekstu vezano za Janju kao leglo terorističkih organizacija kao i sve navode vezano za ostala pomenuta imena koja se vežu za Janju.

Janja, kao najveća povratnička zajednica u Bosni i Hercegovini se u vašem tekstu pominje na vrlo neprimjeren način, kao leglo terorista koji imaju svoje terororističke kampove za obuku, što je notorna laž. Od povratka u Janju od strane Bošnjaka nikada nije bilo niti jednog incidenta niti su Bošnjaci Janje ikakva prijetnja bilo kome. Mjesna zajednica je od strane predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini proglašena najtolerantnijom Mjesnom zajednicom u BiH. Predstavnici Bošnjaka u Janji redovno održavaju sastanke sa prvim ljudima Policijske stanice u Janji, sve u cilju obezbijeđenja sigurnosti svih stanovnika Janje te mira i saradnje sa institucijama Republike Srpske.

Ovakve lažne informacije nanose štetu svima u Janji, unose nemir među njene stanovnike i narušavaju dobre međuljudske i međuetničke odnose. Naročito je ovim pogođen predsjednik Savjeta mjesne zajednice gospodin Azem Aletović sa svojom porodicom.

Želimo vas upoznati da je Azem Aletović cijenjeni i ugledni stanovnik Janje, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Janja, dugogodišnji aktivista u NVO sektoru koji je zaslužan za mnoge realizovane projekte iz kulture i humanitarnog rada za što je i dobio priznanje Grada Bijeljina 2015. godine (Srebrna značka Grada Bijeljina), osnivaču i predsjedniku BKUD-a “Mula Alija Sadiković“, zaposlenom u gradskoj upravi Bijeljine, ocu četvero djece i čovjeku poznatom u ovom dijelu BiH po svom društvenom angažmanu, koji nikakve veze nikad nije imao sa okolnostima koje pominjete u tekstu.

Osobe koje se pominju u tekstu sa imenima Samir Begović i Nedžad Hajdurović uopšte ne postoje kao stanovnici Janje!

Sve to možemo lako dokazati na sudu.

Zahtjevamo od vas da, u skladu sa Zakonom o štampi, ovaj demanti objavite na vašoj stranici, kako bi se spriječile dalje manipulacije.

Očekujemo da što hitnije objavite ovaj demanti kao i povlačenje spornog teksta sa portala te da nas o preduzetim mjerama upoznate putam maila.

S poštovanjem

Savjet Mjesne zajednice Janja

Podrinjemedia.ba

 

 

 

Najnovije vijesti