15.8 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacBratunac:U narednih pet godina 400 miliona investicija

Bratunac:U narednih pet godina 400 miliona investicija

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Bratunac bi mogao biti pokretač razvoja Srednjeg Podrinja, izjavio je načelnik ove opštine Nedeljko Mlađenović.

Mlađenović ističe da je 2001. budžet ove opštine bio 900.000 KM, sa osam neisplaćenih plata i osam godina neisplaćenih doprinosa, a 20 godina kasnije situacija je daleko bolja i stabilnija, a evidentan je i razvoj opštine.

„U tom periodu radovali smo se projektima od 10, 30, 50 hiljada KM, dok su projekti od 100.000 KM bili uspjeh. Danas se relizuju projekti od 10, 15, 20 miliona KM“, ističe Mlađenović.

U narednih pet godina kroz razne projekte biće realizovano 400 miliona KM, a neki projekti kao što su most i granični prelaz ispisuju novu istoriju ove opštine i regije.

„Posljednjih desetak godina realizovao je 200 miliona KM u opštini Bratunac, dok u narednih pet godina planira se uložiti duplo više, 400 miliona KM. Najbolji pokazatelj je stanje u gradu, broj stanovnika, mladih, objekata koji se grade“, rekao je Mlađenović.

On kaže da je to sve zahvaljujići dobroj saradnji sa sa Sarajevom, Banja Lukom i Beogradom koja je omogućila velike projekte u ovoj opštini.

Mlađenovič je istakao da se redovno servisiraju svi troškovi i da Opština Bratunac nema nikakvih dugovanja, a da na računu imaju 400.000 KM spremnih za kapitalne projekte.

 

Izvor: eSrebrenica.ba

Najnovije vijesti