19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiZemljište za novu saobraćajnicu u vlasništvu Grada

Zemljište za novu saobraćajnicu u vlasništvu Grada

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisali su danas Ugovor o prenosu prava svojine nad 6,3 hektara
nepokretnosti između Republike Srpske i Gradske uprave Bijeljine, kojim je zemljište uz nekadašnju prugu, od stare Željezničke stanice do Centra za visoko obrazovanje, predato u vlasništvo lokalnoj zajednici.

“Kada smo dobili zemljište stare Željezničke stanice na kojoj je početa izgradnja nove Autobuske stanice, smatrali smo da je dobra ideja da trasom stare pruge, koja se ne koristi, izgradimo modernu saobraćajnicu sa kružnim tokom ispred Centra za visoko obrazovanje i na taj način rasteretimo ulaz u Grad. Podnijeli smo zahtjev Vladi RS koja je odobrila prenos i danas je ministar Popović došao u Bijeljinu da potpišemo Ugovor o prenosu vlasništva – pojasnio je Mićić.
On je istakao da je projekat izgradnje nove ulice završen i da se nalazi u procesu revizije, nakon čega je potrebno da član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obezbijedi finansijska sredstva za realizaciju, kako je i dogovoreno tokom njegove posjete Bijeljini.


– U pitanju je višemilionski projekat kojim je predviđeno da se duž nove ulice posadi 1000 stabala, u četiri drvoreda, izgrade dvije pješačke i jedna biciklistička staza. Kolovozna traka će prije svega koristiti za dolazak i odlazak autobusa sa nove Autobuske stanice, ali će i servisirati
potrebe kompletne industrijske zone sa druge strane ulice. U planu je da biciklističku stazu pored kanala „Dašnica“ ,koja je završena, produžimo i da pored nove Autobuske stanice i silosa „Žito-prometa“ jedan krak ide do benzinske pumpe „Nešković“ prema Banji Dvorovi, a drugi krak prema Etno-selu „Stanišići“ – najavio je Gradonačelnik. Đorđe Popović, ministar saobraćaja i veza, izrazio je nadu da će Vlada RS
u budućnosti češće prenositi prava svojine na lokalne zajednice koje će zemljište koristiti za izgradnju infrastrukturnih projekata kao što je ovaj.

“Nova bijeljinska saobraćajnica, pored osnovnog zadatka da rastereti putnički saobraćaj u gradskom jezgru, uz brojne drvorede imaće ekološku funkciju, dok će pješačke i biciklističke staze popularizovati saobraćaj koji ne zagađuje okolinu, odnosno pješačenje i biciklizam. Ulica će Bijeljini dati novu dimenziju savremenog grada, što je nastavak razvoja Bijeljine kao gradske sredine” – istakao je Popović.
 On je podsjetio da je Vlada u prethodnom periodu više puta izašla u susret Gradu Bijeljina što govori da ima veliko razumijevanje za razvoj lokalnih zajednica, ali i da se Bijeljinom kvalitetno upravlja i razmišlja na savremenim principima.

 

Najnovije vijesti