12 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBratunacKonjević Polje i Hranča uskoro dobijaju uličnu rasvjetu

Konjević Polje i Hranča uskoro dobijaju uličnu rasvjetu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Konjević Polju zvanično je počeo projekat izgradnje i proširenja ulične rasvjete. Uvođenju izvođača u posao prisustvovali su predsjednik Skupštine opštine Bratunac, Ćazim Jusupović, predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, izvođači radova kao i mještani ovog naselja.
Sredstva za izgradnju rasvjete su obezbijedili Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice i opština Bratunac.
Mještani Konjević Polja su izuzetno zadovoljni realizacijom ovog projekta koji će značajno poboljšati kvalitetu života povratnika Bošnjaka u ovom mjestu, prvenstveno sa sigurnosnog aspekta uzimajući u obzir da se radi o dionici sa velikim prometom vozila.
Ovo je još jedan nizu uspješno započetih projekata na području opštine Bratunac koji se realiziraju prvenstveno na insistiranje bošnjačkih predstavnika u vlasti i dobroj komunikaciji sa Federalnim ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice.

I u mjesnoj zajednici Hranča zvanično je počeo projekat izgradnje i proširenja ulične rasvjete. Uvođenju izvođača u posao prisustvovali su zamjenik načelnika opštine Bratunac, Salih Dubičić, šefica Kluba odbornika SDA u Skupštini opštine Bratunac, Hiba Ramić, predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, izvođači radova kao i mještani ovog naselja.

Sredstva za izgradnju ulične rasvjete obezbijedili su Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice i opština Bratunac.

Mještani ovog naselja su oduševljeni realizacijom jednog ovakvog projekta u njihovoj mjesnoj zajednici. Izgradnjom ulične rasvjete značajno će se doprinijeti smanjenju broja nesreća te će se samim tim povećati i sigurnost na ovoj dionici. Također, osigurat će se bolja vidljivost pješacima i biciklistima, a vozačima će omogućiti pravovremeno uočavanje opasnih i novonastalih situacija na cesti. Realizacijom ovog projekta, odnosno izgradnjom ulične rasvjete, značajno će se povećati kvaliteta života u ovom mjestu.

/FB – MZ Konjević Polje

/Bratunac.ba

/E.B./podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti