TURSKA – Erdoan: Svaki građanin Izmira čija je kuća uništena u potresu dobit će novu

672
Uprava za vanredne situacije u Turskoj (AFAD) potvrdila je da je epicentar zemljotresa zabilježen u 14,51 sati po lokalnom vremenu, u Egejskom moru, 17 kilometara od obale Seferihisara. ( Mehmet Emin Mengüarslan - Anadolu Agency )

Predsjednik Republike Turske Redžep Taip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je da će u najkraćem mogućem roku biti napravljena nova kuća svakom građaninu Izmira čiji je dom uništen u zemljotresu.

Erdoan je govorio na kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u istočnom turskom gradu Vanu, a tom prilikom se dotakao zemljotresa koji je u petak pogodio zapadni turski grad Izmir, a u kojem je, prema posljednjim informacijama, poginulo najmanje 26 osoba, javlja Anadolija.  

Turski predsjednik je uputio poruke saučešća porodicama poginulih građana Izmira i cijelom turskom narodu, a povrijeđenima poželio što brži oporavak. 

– Svim građanima Izmira čiji su domovi uništeni u zemljotresu, u najkraćem mogućem roku ćemo sagraditi i predati nove kuće – poručio je Erdogan.

Podsjećamo, jučer je Tursku i Grčku pogodio razoran zemljotres u kojem  pored velikih materijalnih šteta ima i poginulih ali i veliki broj povrijeđenih.

/agencije/Avaz/podrinjemedia.ba/E.B.