7 C
Janja
Četvrtak, 18.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Preliminarni rezultati za Skupštinu Grada

Zvornik: Preliminarni rezultati za Skupštinu Grada

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

 

Novi/stari gradonačelnik Zvornika je kandidat SNSD-a Zoran Stevanović koji je dobio povjerenje 22.837 Zvorničana ili 75,36% na jučer održanim lokalnim izborima.

Prema preliminarnim rezultatima na do sada 59,77% obrađenih biračkih mjesta, na prvom mjestu po broju osvjenih glasova nalazi se SNSD, na drugom Demokratski savez (DEMOS), na trećem “Lista za Zvornik SDA-PDA”, četvrtom SDS….

Napominjemo da su ovo preliminarni rezultati koji se ažuriraju po prispjeću obrađenih biračkih mjesta u Centralnoj izbornoj komisiji. U trenutne rezultate nisu uračunati glasovi pristigli poštom.

Po trenutnim rezultatima Bošnjaci u Skupštini Grada Zvornik će imati nova svoja 3 predstavnika i to sa “Liste za Zvornik SDA-PDA”.

Po riječima Predsjednika GO SDA Zvornika, g-dina Mensura Selimovića “Lista za Zvornik SDA-PDA” po njegovim saznanjima ima mnogo bolji rezultat nego je što je prikazan na trenutnoj tabeli, a cifra bi, sa pristiglim glasovima putem pošte, trebala da prelazi preko 3 hiljade. Vodeći se matematičkom analizom, a zavisno od visine cenzusa, ova lista bi mogla imati i četvrtog odbornika, ali trenutno još ništa se ne može sa sigurnošću potvrditi.

Konačni rezultati Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini trebali bi da se objave 30 dana nakon održavanja izbora, odnosno najdalje do 15. decembra tekuće godine.

/podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti