17 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Virus odnio četiri života iz porodice Ždralo. Hitno reagovala i Gradska...

Zvornik: Virus odnio četiri života iz porodice Ždralo. Hitno reagovala i Gradska uprava

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Novi talas virusa korona povećao je broj smrtnih slučajeva, kako u cijelog državi, tako i u Zvorniku, gdje je ovaj opaki virus, pored ostalih, odnio i četiri člana porodice Ždralo, oca, majku, sina i kćerku. Iza sina je ostala višečlana porodica, kao i iza kćerke, koja sa suprugom Sretenom Josipovićem ima četvoro djece. 

Saznavši za ove tragične događaje, reagovala je Gradska uprava u Zvorniku koja je interventno izdvojila novac za liječenje i sahranu, a kako su najavili, pomoć ovim porodicama neće izostati ni u narednom periodu. Konkretni potezi će, kažu, biti povučeni nakon što obave razgovore sa članovima porodica Ždralo i Josipović.

 – Velika tragedija je zadesila našu lokalnu zajednicu jer su četiri člana jedne porodice koji su bili pozitivni na virus korona, u posljednjih petnaestak dana, preminuli. Radi se o tri člana porodice Ždralo, ocu, majci, sinu, i jednom članu porodice Josipović, kako se prezivala njihova kćerka. Saznavši za ovaj tragičan događaj mi smo interventno reagovali u obezbjeđivanju sredstava za liječenje i sahranu. Pomoć se ovdje neće završiti jer ćemo mi i dalje nastaviti da im pomažemo kako bismo pomogli njihovoj djeci da se školuju. Mi ćemo stupiti u kontakt sa članovima porodica Ždralo i Josipović i vidjeti šta im je najpotrebnije. Spremni smo za svaki vid pomoći, ali ćemo nakon razgovora sa njima riješiti kako da im dugoročno i na najbolji način za njih pomognemo – rekao nam je Bojan Ivanović, zamjenik gradonačelnika Zvornika.

Danas smo razgovarali i sa Sretenom Jospovićem, čija je supruga jedna od četvoro preminulih od virusa korona. On je sada ostao sa četvoro maloljetne djece, ali je dodao da su i djeca i on trenutno dobro. Najveća briga su mu, kaže, upravo djeca koju treba školovati te ističe da bi njihovo stipendiranje bilo od velikog značaja.

izvor: infobirac.net

/E.B.

Najnovije vijesti